Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά πραγματοποιούνται στο πλαίσια του Φεστιβάλ Συνοικισμός και υλοποιούνται  σε συνεργασία με το Μουσείο Μικρασιατών Ελευσίνας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει στόχο τη σύνδεση των παιδιών με την τέχνη και την ιστορία ως εργαλεία γνώσης, μάθησης, έρευνας και ψυχαγωγίας.

Την πρώτη γνωριμία με τα εκθέματα του μουσείου ακολουθούν στοχευμένα δημιουργικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τους μικρούς μας φίλους. Μετά την «ξενάγηση» στο μουσείο, τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε δράσεις για να ανακαλύψουν την ιστορία και τη χρήση των διαφόρων αντικειμένων μέσα από  παιχνίδια ρόλων και γνώσεων.

Μέσα από δικές τους φανταστικές ιστορίες αντικειμένων, παιχνίδια παντομίμας και αυτοσχεδιασμού, συμμετοχική ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες γνωρίζουν την ιστορία της γειτονιάς και του μουσείου και αφήνουν το προσωπικό τους αποτύπωμα στο Φεστιβάλ Συνοικισμός.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στοχεύουν να ενεργοποιήσουν την κριτική σκέψη και τα εκφραστικά μέσα των παιδιών με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο, δίνοντας έμφαση τόσο στην ατομική συμμετοχή όσο και στην ομαδική συνεργασία.

Σχεδιασμός, παιδαγωγική επιμέλεια και υλοποίηση: Στέλλα Πατέλη, Αγγελική Καγιάβη

Ημερομηνίες και ώρες:
Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 10:00-12:00
Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 17:00-19:00

Χώρος: Μουσείο Ιστορίας & Λαογραφίας του Συλλόγου Μικρασιατών

Διεύθυνση: Λαμψάκου 13, Ελευσίνα

Ηλικίες: 9-12

Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου. Για κράτηση θέσης καλέστε τον Γιάννη Κουκμά στα τηλέφωνο 2105547646 ή 6956023573 εναλλακτικά στο email [email protected] δηλώνοντας το όνομα, την ηλικία του παιδιού και την επιθυμητή ημερομηνία συμμετοχής.