Προορισμός Ελευσίνα – Αθήνα

Οι Προορισμοί είναι δράσεις του ONDA που στοχεύουν να συστήσουν σε Γάλλους καλλιτεχνικούς διευθυντές και επιμελητές φεστιβάλ, θεάτρων και πολυχώρων πολιτισμού τη σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα άλλων χωρών ανά τον κόσμο, ώστε να ενισχύσουν την παρουσία ξένων καλλιτεχνών στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα γαλλικών οργανισμών. Ο ONDA επιμελείται και διοργανώνει ετησίως μια σειρά από τέτοιους Προορισμούς σε άλλη κάθε φορά χώρα. Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά και αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία δικτύωσης της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής με την ευρωπαϊκή. Στον Προορισμό Ελευσίνα – Αθήνα συμμετέχουν 12 υπεύθυνοι καλλιτεχνικού προγράμματος συνοδευόμενοι από τους συντονιστές του προγράμματος Geoliane Arab και Régis Plaud. Μέσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Συνοικισμός 2019 οι διεθνείς programmers γνωρίζουν την εγχώρια καλλιτεχνική σκηνή των παραστατικών τεχνών αλλά και τις συνθήκες παραγωγής της. Ανακαλύπτουν νέες δυναμικές και πρωτοβουλίες, συναντούν τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ Συνοικισμός, περιηγούνται στην πόλη της Ελευσίνας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής (Αθήνα) υπό την καθοδήγηση των ίδιων των καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα των Προορισμών περιλαμβάνει δράσεις δικτύωσης, τετ-α-τετ συναντήσεις ανάμεσα σε Έλληνες καλλιτέχνες και συμμετέχοντες, επισκέψεις σε καλλιτεχνικούς χώρους σε Αθήνα και Ελευσίνα και συζητήσεις. Μέσα από το πλούσιο αυτό πρόγραμμα επιδιώκεται μια κατανόηση τόσο του τρόπου λειτουργίας, όσο και της αισθητικής πολυμορφίας της σύγχρονης εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής που οδηγούν στην (επανα)δημιουργία δεσμών με τους Έλληνες επαγγελματίες, ιδιαίτερα εκείνους της ανεξάρτητης σκηνής.

ONDA -Εθνικό Γραφείο της Γαλλίας για τη Διάχυσης της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας (Office national de diffusion artistique )

Ο ONDA είναι ο Γαλλικός οργανισμός για τη διάδοση των σύγχρονων παραστατικών τεχνών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1975 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας. Σκοπός του οργανισμού είναι η διάδοση εντός της Γαλλίας των σύγχρονων παραστατικών τεχνών που καλύπτουν διάφορους τομείς καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως θέατρο, τσίρκο, χορός, μουσική, κουκλοθέατρο, τέχνες στο δημόσιο χώρο. Για να πετύχει τον σκοπό αυτό, ο οργανισμός ONDA προωθεί την ανταλλαγή και την κινητικότητα των καλλιτεχνών στην Ευρώπη και παγκοσμίως δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματιών, διοργανώνοντας συναντήσεις, παρέχοντας συμβουλευτική σε καλλιτέχνες και καθοδήγηση ως προς  μοναδικές επαγγελματικές ευκαιρίες. Μετά την Πορτογαλία, την Κορσική και τη Σαρδηνία, η μεσογειακή διαδρομή του ONDA για την εποχή 2018-2019 τελειώνει στην Ελλάδα και την Ελευσίνα, μια πόλη-λιμάνι που φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ για το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Ημερομηνίες: Κυριακή 23 Ιουνίου εώς και Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

η δράση απευθύνεται σε συμμετέχοντες του οργανισμού ONDA